Schoonheidssalon_Byance_logo

Acne

Voor de behandeling van acne bestaat geen standaard methode, het is maatwerk. Flinke ontstekingsverschijnselen bij acne vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters en puistjes. De ernst van de aandoening, bijbehorende klachten, het optreden van littekenvorming maar ook de leeftijd en het geslacht bepalen welke behandelmethode(n) of middelen het meest effectief zijn bij het bestrijden van acne.

Behandeling van Acne

Tijdens het gratis intakegesprek wordt besproken welke behandeling voor jouw huid het meest geschikt is. Ook wordt het te verwachten resultaat van de acnetherapie besproken. Bij langdurige en intense vormen van acne worden vaak de behandelingen van de huisarts of specialist gecombineerd met die van een schoonheidsspecialiste. Behandelingen van de schoonheidsspecialiste reinigen de huid intensief en stimuleren het herstel van de huid. Hierdoor komen de acne en de huid tot rust.

Acnetherapie
De acnetherapie start met het toepassen van verschillende (diepte) reinigingsmethoden, die worden afgestemd op het te behandelen huidtype. Onderdeel van de reiniging is het verwijderen van puistjes en mee-eters. Door regulering van overmatige talgproductie wordt de kans op talgklierophopingen die tot ontstekingen en littekens kunnen leiden verkleind. 

De reinigingsmethoden kunnen worden uitgebreid met een medium deep (zuren) peeling. Door peeling van de huid worden dode, losse huidcellen verwijderd zodat poriën minder blokkeren. Door regelmatige peeling van de huid ontstaan mee-eters minder snel en de talg zal normaler afvloeien waardoor talgophopingen minder snel ontstaan. De acne zal hierdoor verminderen.

De thuisverzorging van de acnehuid, met een mooi woord zelfmanagement, is erg belangrijk om een optimaal resultaat te behalen bij de acnetherapie. Onderdeel van de acnetherapie is het geven van voorlichting voor de thuisverzorging van de huid.

Ben je aanvullend verzekerd?
Infomeer bij je zorgverzekering of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor acne.

Wil je graag meer informatie en kijken wat er voor jou mogelijk is?
Maak een afspraak voor een gratis intake gesprek zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Designed by InkDesign – © 2024