Schoonheidssalon_Byance_logo

Swiss Color

Ik werk met het Zwitsers merk Swiss Color.

De combinatie van werken met technologisch hoogwaardige apparatuur en pigmenten vormen de basis voor een professionele PMU behandeling. De gebruikte techniek zorgt voor een snelle, optimale pigmentering en zo min mogelijk schade aan de huid. Er wordt alleen gebruik gemaakt van (organische) pigmenten waarvan de kwaliteit van grondstoffen is gegarandeerd en die verder worden getest door onafhankelijke geaccrediteerde laboratoria.

Naast een prachtig resultaat staan veiligheid en toepasbaarheid voorop bij salon Byance. Swiss Color pigmenten bevatten geen conserveringsmiddelen, geurstoffen en allergie verwekkers. Daarnaast zijn ze vrij van ijzeroxides, PAA’s en PAK’s. Helaas geldt dit nog lang niet voor alle pigmenten in Nederland. Het grote nadeel van ijzeroxides in pigmenten wordt vaak pas ervaren wanneer sommige patiënten last krijgen met een MRI- of CT-scan. Daarnaast blijft er door ijzeroxides vaak een rood residu achter op de gepigmenteerde huid. Belangrijke redenen voor Byance om te kiezen voor ijzeroxidevrij.

In Nederland moet een permanente make-up specialist met apparatuur werken waar een hygiëne-module in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naald-kapje waar het pigment in opgezogen wordt. Het hygiëne aspect zit in het feit dat er een speciaal membraam geplaatst is bij de overgang naar de bevestiging met de pen. Het voordeel hiervan is dat het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt de besmetting van de ene klant naar de andere klant voorkomen. Bij iedere behandeling wordt dan ook een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt.

In Nederland is zelfs een wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne. Dit moet blijken uit een certificaat/vergunning dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn. Dit certificaat bewijst dat de salon aan alle eisen voldoet. Controle hierop geschiedt door de Keuringsdienst van Waren, die ook monsters afnemen van pigmenten en andere materialen waarmee gewerkt wordt. Deze wet is van kracht sinds 2007.

De veiligheid van de pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. Het Landelijke Centrum voor Hygiene en Veiligheid en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) houden zich bezig met de controle op het veilig aanbrengen van Permanente Make-Up.

Salon Byance is officieel GGD gecertificeerd.

Dit kan je voor iedere salon nagaan op: www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

Designed by InkDesign – © 2024